RAT ODUZIMA NAJBOLJE

Ukrajinski bokserski šampion poginuo u ratu s Rusijom, supruga objavila emotivnu poruku

Imao je 30 godina, a iza njega ostala je supruga Mariana i dvije kćerke

Iza boksera ostala supruga Mariana i dvije kćerke. Instagram

A. Č.

24.5.2022

Dvostruki ukrajinski bokserski prvak Oleg Prudkij poginuo je na prvoj liniji odbrane od od ruskih trupa, objavila je Ukrajinska bokserska federacija.

- Sa žaljenjem vas obavještavamo da je majstor sporta međunarodne bokserske klase, šampion Oleg Prudkij, poginuo u borbama s ruskim okupatorima. Bokserski savez Ukrajine izražava saučešće bokserovoj porodici. Vječna ti uspomena Olež - navodi se u saopćenju Ukrajinskog bokserskog saveza na Instagramu.

Imao je 30 godina, a iza njega ostala je supruga Mariana i dvije kćerke.

Na instagramu se oglasila i njegova supruga.

- Rat - oduzima najbolje!! Ne vjerujem, ne vjerujem da te više nema… Što neću čuti: - Dobro jutro draga! Dobro sam! Kako su cure? I najvažnije je da mi više nikada nećeš reći - Volim te... Bio si kao sjajno sunce, primjer svojoj djeci, koja te toliko obožavaju i svaki put te pitaju, a kad tata dođe.... Kako da im kažem da te više nikad neće vidjeti... Bili ste primjer svojim prijateljima i kolegama!! Ti si moj anđeo! Volim te puno - napisala je na Instagramu.



O ovom slučaju reagirala je i policija.

- Dana 22. maja, braneći državni suverinitet i teritorijalni integritet Ukrajine, ubijene su naše kolege, policajci Odjeljenja za specijalne operacije Odjela KORD Glavne uprave Nacionalne policije - saopćila je policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.