STRAVA U TEKSASU

Poznati identiteti djece stradale u teksaškom masakru: Bio je najslađi dječak kojeg sam poznavao

On je bio samo 10-godišnji dječak pun ljubavi koji je uživao u životu, bez ikakve ideje šta će se dogoditi danas, rekla je rodica jednog od ubijenih

Ubijena djeca u Teksasu. AGENCIJE

S. S.

25.5.2022

Satima nakon masakra u teksaškoj osnovnoj školi počele su stizati informacije o žrtvama. Policija je potvrdila da je ubijeno 19 djece i dvoje odraslih, a nekoliko djece je teško ranjeno. Mediji javljaju da su identifikovane prve žrtve.

Uzija Garsija (Uziyah Garcia) osmogodišnjak je koji je ubijen u napadu, potvrdila je njegova porodica.

- Najslađi dječak kojeg sam ikad poznavao - rekao je njegov djed Mani Renfro (Manny) za Associated Press. "I ne govorim to samo zato što je on bio moj unuk", dodao je te opisao što su radili na posljednjim praznicima: "Počeli smo igrati američki nogomet, a ja sam ga učio dodavanja. Bio je jako brz i mogao je jako dobro uhvatiti loptu. Vježbali smo različite poteze i on je sve dobro upamtio."

Majka bila u školi neposredno prije masakra

Još jedna identifikovana žrtva je desetogodišnji Ksavijer Havijer Lopez (Xavier Javier Lopez).

- On je bio samo 10-godišnji dječak pun ljubavi koji je uživao u životu, bez ikakve ideje šta će se dogoditi danas. Bio je pravi veseljak, stalno se zezao, volio je plesati sa svojom braćom, svojom mamom. Ovo je jako teško za sve nas - rekla je rodica ubijenog Ksavijera.

Njegov rođak otkrio je ABC Newsu da je dječak s majkom bio u školi samo par sati prije napada na dodjeli nagrada. Majka ga je tada zadnji put vidjela.

Napunila 10 godina

Stradala je i desetogodišnja Ameri Žo Garza.

Ameri Žo je prije dvije sedmice napunila 10 godina, rekao je njezin otac Anhel Garza (Angel).

- Hvala svima na molitvama i pomoći u pronalaženju moje bebe. Pronađena je. Moja mala ljubav sada leti visoko s anđelima. Nemojte nikad ništa uzimati zdravo za gotovo. Pogotovo vrijeme koje provodite sa svojim porodicama. Zagrlite svoju porodicu. Recite im da ih volite. Volim te, Ameri Žo. Čuvaj svog mlađeg brata umjesto mene - komentirao je Garza za ABC.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.