POTRESNO

Ispovijest oca ubice iz Teksasa: Trebao je samo mene da ubije

Mama mi je rekla da bi vjerovatno i mene upucao, jer je uvijek govorio da me ne voli, rekao je

Ubica Salvador Ramos. DRUŠTVENE MREŽE

S. S.

27.5.2022

Otac 18-godišnjeg Salvadora Ramosa, mladića koji je ubio 21 osobu u gradiću Juvaldi u Teksasu, želi da cijeli svijet zna da mu je žao zbog onog što se desilo.

U intervjuu za Daily Beast, Ramosov otac je rekao "Samo želim da ljudi znaju da mi je žao zbog onog što je moj sin uradio."

- Nikad nisam očekivao da je spreman da napravi tako nešto. Trebalo je samo da ubije mene, umjesto da takvo nešto uradi nekome - rekao je Salvador Ramos (42), koji se zove isto kao njegov sin.

"Dobra osoba"

Podsjetimo, Salvador (18) je upucao svoju baku u lice u utorak, a zatim sjeo u automobil, odvezao se do osnovne škole i tu pucao u bespomoćnu djecu i nastavnike. Poslije intervencije policije, on je ubijen na licu mjesta.

Ramosov otac kaže da je bio na poslu u vrijeme pucnjave, i da je saznao za sve tek kad ga je majka pozvala. U panici je pozvao lokalni zatvor, pitajući da li je njegov sin tamo. A onda je shvatio.

- Ubili su moje dijete, čovječe. Nikad neću vidjeti svog sina ponovo, baš kao što ni oni neće vidjeti svoju djecu. A to boli - rekao je on.

Daily Beast je razgvoarao sa Ramosom ispred kuće njegove djevojke u Juvaldiju, gdje on živi već nekoliko godina. U nekoliko navrata on je zaplakao, dok je govorio o svom sinu. Uprkos svemu što se desilo, Ramos tvrdi da je njegov sin bio "dobra osoba".

Osjetio promjenu

Kaže da nema ideju zašto je Ramos mlađi uradio takvu stvar, ni zašto je izabrao baš školu. Ali rekao je da je osjetio jednu promjenu u posljednjih nekoliko mjeseci: Ramos mlađi je kupio par bokserskih rukavica i testirao ih je u lokalnom parku.

- Rekao sam mu "Miho, jednom će neko da te prebije" - rekao je Ramos stariji.

Ubica je navodno imao slab odnos sa majkom, i ispisao se iz srednje škole ove godine. Otac priznaje da nije mnogo vremena provodio sa sinom, zbog udaljenosti i zbog pandemije, tvrdi, pošto mu je majka imala rak, i nije smio da dozvoli da se zarazi.

- Mama mi je rekla da bi vjerovatno i mene upucao, jer je uvijek govorio da me ne voli - rekao je Ramos stariji.

On je okrivio dječakovu majku Adrijanu Rejes jer mu nije kupovala odjeću za školu. Kaže da su ga zbog toga maltretirali u školi, pošto je svakog dana nosio istu odeću, i da se zbog toga i ispisao. Bivši školski drugovi Ramosa su potvrdili da je on zlostavljan u školi, zbog govorne mane. Drugi koji su ga poznavali tvrde, međutim, da je bio agresivan i sklon tučama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.