"MISLIO SAMO NA SEBE"

Zelenski potvrdio: Otpustio sam šefa bezbjednosnih službi u Harkovu

Ukrajinski predsjednik je to izjavio nakon što je posjetio istog dana ukrajinske trupe

Zelenski: Došao sam, shvatio i otpustio šefa Ukrajinske službe bezbjednosti regiona. Reuters

H. J. I.

29.5.2022

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je u nedjelju da je otpustio šefa bezbjednosnih službi u Harkovu zbog toga što "nije radio na odbrani grada" od početka ruske invazije, prenosi AFP.

- Došao sam, shvatio i otpustio šefa Ukrajinske službe bezbjednosti regiona (Harkov) zbog činjenice da nije radio na odbrani grada od prvih dana rata u punom obimu, već je mislio samo na sebe - rekao je Zelenski u svom dnevnom obraćanju naciji.

Ukrajinski predsjednik je to izjavio nakon što je posjetio istog dana ukrajinske trupe na liniji fronta u sjeveroistočnoj ukrajinskoj oblasti Harkov. Posjeta, kako je naveo Reuters, predstavlja njegovo prvo zvanično pojavljivanje van kijevske oblasti od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara.


- Rizikujete svoje živote za sve nas i za našu zemlju - poručio je Zelenski vojnicima, saopćio je kabinet ukrajinskog predsjednika.

Harkov, grad u sjeveroistočnom dijelu Ukrajine u blizini ruske granice, drugi po veličini u Ukrajini, snažno su granatirale moskovske snage na početku invazije, koja je započela 24. februara.

Nakon teških bitaka i teškog razaranja grada ukrajinske snage zadržale su kontrolu nad Harkovom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.