RUSKI PREDSJEDNIK

Snimak Putinovog obraćanja podgrijao sumnje o lošem zdravstvenom stanju

Više stručnjaka za govor tijela analiziralo je njegovo držanje

Vladimir Putin. Agencije

A. K / The Sun

13.6.2022

Posljednje u nizu pojavljivanje ruskog predsjednika Vladimira Putina, ponovo je u medijima podgrijalo sumnje o njegovom lošem zdravstvenom stanju.

Glasine da je Putin ozbiljno bolestan kruže medijima od početka sukoba u Ukrajini. Više stručnjaka za govor tijela analiziralo je njegovo držanje, a među onima koji su također isticali da je lider Rusije ozbiljno bolestan su i bivši obavještajci, ali i navodni neimenovani izvori bliski Kremlju.

Neki tvrde da Putin navodno ima leukemiju, rak štitne žlijezde ili abdomena, dok drugi tvrde da ima simptome Parkinsonove bolesti koja je još uvijek u ranoj fazi. Navode o njegovom lošem zdravstvenom stanju njegovi najbliži saradnici su u više navrata negirali.

Ruski predsjednik se tokom vikenda ponovo pojavio u javnosti na dodjeli Državne nagrade Ruske Federacije reditelju Nikiti Mihalkovu. Na snimku koji je počeo da kruži mrežama, vidi se kako navodno Putin jedva stoji na nogama i kako se sve vrijeme ljulja naprijed-nazad dok je posmatrao uručenje nagrade.


Ovo pojavljivanje Putina dolazi nedugo nakon što je Putin iznenada otkazao gostovanje na televizijskoj emisiji u kojoj je trebalo da uživo odgovara na pitanja građana. Mnogi sumnjaju da se on na ovaj korak odlučio jer se bojao pitanja gledalaca o sukobu u Ukrajini, dok drugi navode da se na taj korak odlučio upravo zbog lošeg zdravstvenog stanja jer ne može da izdrži da tri ili četiri sata sjedi i odgovara na pitanja, piše britanski The Sun.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.