UZNEMIRUJUĆE

Indijski policajci brutalno tukli grupu muslimana u pritvoru

Snimak je objavio član Zakonodavne skupštine Indije u državi Utarakand Šalab Mani Tripati (Shalabh Tripathi), koji je pohvalio policajce i napisao "Vraćamo darove pobunjenicima"

Snimak iz pritvora. Twitter

E. Ć.

17.6.2022

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se vidi kako indijski policajci brutalno tuku grupu muslimana. Snimak je objavio član Zakonodavne skupštine Indije u državi Utarakand Šalab Mani Tripati (Shalabh Tripathi), koji je pohvalio policajce i napisao "Vraćamo darove pobunjenicima".

On je aludirao na demonstrante koji su učestvovali u demonstracijama prošlog petka koji su protestirali protiv izjava dužnosnika indijske vladajuće stranke i hinduističkog vođe kojima se vrijeđa Poslanik Muhammed. 

Porodice napadnutih mole za njihovo oslobađanje, dok nema reakcija vlasti i preduzetih radnji protiv policajaca. Policajci su udarali muškarce palicama. 

Somanth Bharti, član Zakonodavnog vijeća u Delhiju, reagirao je na snimak, opisavši ga brutalnim. Rekao je da se snažno protivi i osuđuje brutalnosti policijskih dužnosnika.

- Još je veća sramota što aktuelni zakonodavac države Utarkand to naziva uzvratnim poklonom - poručio je Bharti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.