TEKSAS

Amerikanci će srušiti školu u kojoj je ubijeno 19 učenika

Gnjev javnosti je nakon napada u maju porastao, a krivnja se svaljuje na policiju koja je čekala više od sat vremena da se suoči s napadačem

Nije poznato kada će škola biti srušena. Agencije

H. J. I.

22.6.2022

Osnovna škola Rob u Uvaldeu u Teksasu, gdje je naoružani napadač ubio 19 učenika i dvije učiteljice, bit će srušena, rekao je gradonačelnik, prenosi BBC. 

Don Meklaglin (McLaughlin) izjavio je to u utorak na napetom i emotivnom sastanku gradskog vijeća sa stanovnicima koji traže odgovore vezano uz pucnjavu. Nije rekao kada će škola biti srušena.

Gnjev javnosti je nakon napada u maju porastao, a krivnja se svaljuje na policiju koja je čekala više od sat vremena da se suoči s napadačem.


Meklaglin je rekao da će škola biti srušena jer "ne možete tražiti od djeteta ili učitelja da se ikada vrate u tu školu". Osnovna škola Rob ima skoro 600 učenika u drugim, trećim i četvrtim razredima.

Napad 18-ogodišnjaka, identificiranog kao Salvador Ramos, doveo je do ponovne debate o zakonima o oružju na nacionalnoj razini.

Američki senatori u utorak su pogurali novi zakon koji se tiče masovnih pucnjava u, kako je rečeno, najznačajnijim novim kontrolama oružja u generaciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.