U AVIONU BILO 126 PUTNIKA

Drama na aerodromu u Majamiju: Avion se srušio i zapalio nakon otkazivanja stajnog trapa

Tri osobe su prevezene u bolnicu nakon što su zadobili lakše tjelesne povrede

H. J. I.

Avionu kompanije Red Air je otkazao prednji stajni trap

Foto: Screenshot


Avion sa 126 putnika se zapalio nakon što je prinudno sletio na Međunarodni aerodrom u Majamiju nakon što mu je otkazao prednji stajni trap.

Let Red Aira je u utorak stigao iz Santo Dominga iz Dominikanske Republike, kada je proklizao duž piste, probio se kroz komunikacijski toranj i konačno se zaustavio na travi, javlja Sky News. 

Video i slike objavljene na društvenim mrežama prikazuju avion MD-82 sa smrskanim nosom, te prikazuju i požar ispod lijevog krila.

Moglo se vidjeti kako se putnici evakuišu hodajući uz desno krilo aviona dok su bježali na sigurno. Tri osobe su prevezene u bolnicu nakon što su zadobili lakše tjelesne povrede.

Slike prikazane na američkim televizijama pokazale su da se činilo da se avion zaustavio pored piste, a da su avion i područje oko njega očito poliveni bijelim vatrogasnim hemikalijama.

Najmanje tri vatrogasna vozila bila su pozicionirana u blizini.

- Mislila sam da ću umrijeti. Pored mene je bio jedan starac i grlila sam ga. Bilo je užasno - rekla je Paola Garcia za CBS Miami, te dodala:

- Bacalo nas je s jedne strane na drugu i svi prozori su popucali i onda je sve bilo u redu. Onda su ljudi počelitrčati i bježati, a ja sam skočila i potrčala jer sam vidjela požar.

Zvaničnici aerodroma objavili su na Twitteru da se čini da je uzrok požara kolaps prednjeg stajnog trapa u nosu aviona. Nacionalni odbor za sigurnost saobraćaja objavio je na Twitteru da će tim istražiti požar.

NA VRH

Podijeli članak na