SLUČAJ PRIJAVLJEN POLICIJI

Nesvakidašnja situacija: Dobio kaznu za prekršaj u Litvaniji, a nikad nije ni bio u toj zemlji

Da stvar još bude gora, kazna je napisana na datum 22. novembar 2021. godine u 11 sati i 35 minuta, dakle ponedjeljak i vrijeme kada se odbrojavalo za odlazak u Bosnu i Hercegovinu na zasluženi odmor

Audi A6 glavnog urednika portala "GPMaljevac.com". GPMaljevac.com

E. Ć. / GPMaljevac

24.6.2022

Nesvakidašnja situacija dogodila se glavnom uredniku i vlasniku portala "GPMaljevac.com". Naime, on je dobio kaznu od 90 eura za saobraćajni prekršaj u Litvaniji, a da pritom nikada nije ni bio u toj zemlji.

- Da stvar još bude gora, kazna je napisana na datum 22. novembar 2021. godine u 11 sati i 35 minuta, dakle ponedjeljak i vrijeme kada se odbrojavalo do odlaska u Bosnu i Hercegovinu na zasluženi odmor, piše GPMaljevac.

U pismu koji je urednik portala GPMaljevac.com dobio naveden je tačan datum rođenja, tačna registarska oznaka, tačan broj šasije, ali nije tačno da je neženja, obzirom na to da je oženjen od 2018. godine. Kako navodi ovaj portal, kazna ne bi bila toliko zanimljiva da u pismu nije bila i fotografija nadzorne kamere na kojoj je zumirana registarska oznaka.

- Tu su uočene određene zanimljivosti. Naime, vidljivo je da su slova i brojevi na njoj tipični za registarske oznake vozila u Njemačkoj. 

Također, na registarskoj oznaci stoji slovo "A" koje predstavlja oznaku Austrije zbog kojeg možemo pretpostaviti da je registarska oznaka napravljena na kriminalni način u Njemačkoj. Nadalje, slovo "G" također ne liči na slova s kojim se označuju gradovi u Austriji poput Graz (G), Okolica Graza (GU), Grieskirchen (GR) i tome slično. 

Broj 7 je zaobljen što je u suprotnosti s austrijskim brojevima na registarskim oznakama gdje se broj piše ravnim linijama. Također, slovo "D" nema dvije crtice ispred uspravne linije - piše GPMaljevac.com.




Lažna tablica (lijevo) i prava tablica (desno). GPMaljevac.com

Pored gore navedenog, na registarskoj oznaci ne paše niti grb grada Grieskirchen u kojem živi vlasnik portala GPMaljevac.com.

Slučaj je prijavljen policiji u Austriji kao i policiji u Litvaniji koji su kazali da ovaj slučaj nije prvi slučaj gdje su tablice krivotvorene na vrlo sličnom automobilu, odnosno na Audi A6 2011. godina dok je kod vlasnika portala isto Audi A6 ali 2018. godina, piše portal GPMaljevac.com.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.