REGION

Edi Rama: Albanija u razgovorima s NATO-om o izgradnji baze u Porto Romanu

Rama je na konferenciji za novinare rekao da će Porto Romano, koji se nalazi u blizini priobalnog grada Drača i koji je najveća luka u zemlji, imati komercijalni dio, kao i vojnu pomorsku bazu

Edi Rama: Razgovori s NATO-om. Agencije

E. T. / Euronews

2.7.2022

Albanija pregovara s NATO-om o izgradnji pomorske baze u Porto Romanu, luci u izgradnji na albanskoj obali Jadranskog moram izjavio je premijer Albanije Edi Rama, prenosi Euronews.

Rama je na konferenciji za novinare rekao da će Porto Romano, koji se nalazi u blizini priobalnog grada Drača i koji je najveća luka u zemlji, imati komercijalni dio, kao i vojnu pomorsku bazu.

- Vojnu bazu će izgraditi i sufinansirati NATO i Albanija, rekao je on.

- Uskoro ćemo se vratiti u Brisel da nastavimo naše razgovore u vezi s našim prijedlogom... za postavljanje pomorske baze NATO-a u novoj luci u Draču - dodao je Rama.

Još u maju, Rama je rekao da njegova vlada također nudi NATO-u svoju pomorsku bazu Pashaliman oko 200 kilometara južno od Tirane. Pashaliman je postavila Moskva kao podmorničku bazu 1950-ih za smještaj 12 podmornica u blizini Vlore, gdje se spajaju Jadransko i Jonsko more. 

NATO već rekonstruira zračnu bazu Kucova, nekih 80 kilometara južno od Tirane. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.