TRAGEDIJA

Tijela dvoje od troje nestale djece pronađena u jezeru

Spasioci još uvijek traže treće dijete za koje strahuju da je namjerno utopljeno

E. T. / Anadolija

Šerif okruga Ramsey Bob Fletcher

Foto: AFP


Tijela dvoje male djece izvučena su iz jezera u američkoj saveznoj državi Minnesoti, a spasioci još uvijek traže treće za koje strahuju da je namjerno utopljeno, prenosi Anadolu Agency (AA).

U međuvremenu, otac djece preminuo je na drugoj lokaciji nekoliko sati ranije, a majka je nestala. Njihova imena nisu objavljena.

Lanac događaja počeo je u petak ujutro kada je otac pronađen mrtav u parku mobilnih kućica u gradu Maplewood, u blizini Minneapolisa. Policija je utvrdila da je žena otišla sa djecom, te je počela potraga.

Poručnik policije Maplewooda Joe Steiner rekao je da je automobil žene pronađen u blizini jezera Vadnais u petak oko 16 sati po lokalnom vremenu. Cipele djece pronađene su na obali.

Pretragom jezera pronađeno je tijelo jednog djeteta u petak uveče. Drugo tijelo pronađeno je u toku noći. Tragači iz nekoliko organizacija u subotu su tragali za trećim djetetom i majkom.

Vlasti vjeruju da je svo troje djece bilo mlađe od pet godina.

"Ne postoji ništa tragičnije od gubitka male djece", rekao je šerif okruga Ramsey Bob Fletcher na konferenciji za novinare u petak.

On je smrt nazvao "vjerovatnim trostrukim ubistvom".

Više o:

SAD Minnesota
NA VRH

Podijeli članak na