EGIPAT

Ovo je žena koju je usmrtila ajkula na ljetovanju u Hurgadi

Ona se nalazila u plićaku, kada je svom partneru rekla da će se vratiti još malo (u vodu), a nekoliko minuta kasnije, dogodio se fatalni napad

Elizabet Sauer. Facebook

Avaz.ba

3.7.2022

Elizabet Sauer (Elisabeth, 68), penzionerka iz Austrije, otišla je sa  suprugom 2. juna na ljetovanje u Hurgadu u Egiptu, a samo dan pred polazak kući, 2. jula, usmrtila ju je ajkula. 

Naime, ona se nalazila u plićaku, kada je svom partneru rekla da će se vratiti još malo (u vodu), a nekoliko minuta kasnije, dogodio se fatalni napad. Uznemirujuću scenu snimili su svjedoci, a teško povrijeđena žena, kojoj je ajkula otkinula ruku i nogu, odmah je prebačena u bolnicu.

Međutim, uprkos naporima medicinskog osoblja podlegla je zadobijenim povredama, a vjeruje se da je preminula od "šoka", odnosno srčanog udara kao i uslijed velikog gubitka krvi.


Lokalna Zelena stranka u Kramzahu u Tirolu uputila saučešće porodici. Facebook

Lokalna Zelena stranka u Kramzahu u Tirolu, saopćila je da je Elizabet bila lokalni odbornik od 1998. do 2004. godine.

- Žalimo zbog odlaska naše Elizabet, koja je stradala u tragičnoj nesreći. Naše najdublje saučešće porodici! Zauvijek će biti upamćena po svojoj toplini i saosjećanju - naveli su oni.

Podsjetimo, nakon što je austrijska penzionerka Elizabet preminula usljed stravičnog napada ajkule u egipatskom ljetovalištu, austrijski portal "Haute" prenio je da se istog dana dogodio još jedan napad u blizini Hurgade u kojem je još jedna žena izgubila život.

Vijest o pogibiji druge žene potvrdilo je naknadno i egipatsko Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Druga žrtva je, prema prvim informacijama, rumunske nacionalnosti i nalazila se "u kasnim četrdesetim" godinama.

- Žene su napadnute dok su plivale - piše u objavi Ministarstva na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.