IVAN FEDOTOV

Pozlilo mu nakon privođenja: Uhapšen ruski hokejaš, optužen za izbjegavanje vojnog roka

Advokat Aleksej Ponomarjev jučer je za državnu novinsku agenciju RIA izjavio da je Fedotov u petak odveden u ured za regrutaciju, a zatim u vojnu bolnicu nakon što mu je pozlilo

Ivan Fedotov. Agencije

H. J. I.

4.7.2022

Advokat ruskog hokejaša Ivana Fedotova (25) je izjavio kako je njegov klijent pritvoren u Rusiji zbog optužbi da je izbjegao služenje vojnog roka nakon čega je prebačen u vojnu bolnicu jer mu je pozlilo.

Golman ruske ekipe koja je ove godine osvojila srebro na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu potpisao je u maju jednogodišnji ugovor s NHL ekipom Philadelphia Flyersima.


Priveden u ured za regrutaciju

Međutim, ruski mediji objavili su u petak da je Fedotova pritvorila policija iz Sankt Peterburga na zahtjev vojnog tužiteljstva i da je odveden u ured za regrutaciju.

Advokat Aleksej Ponomarjev jučer je za državnu novinsku agenciju RIA izjavio da je Fedotov u petak odveden u ured za regrutaciju, a zatim u vojnu bolnicu nakon što mu je pozlilo.

Fedotov je sjajnim nastupima prošle sezone vodio moskovski CSKA iz Kontinentalne hokejaške lige (KHL) do naslova prvaka lige, odnosno Gagarin kupa.


NHL prekinuo poslovne odnose sa Rusijom

Podsjetimo, najjača hokejaška liga NHL je prekinula poslovne odnose s Rusijom, ali nije zabranila da više od 50 igrača igra u njihovima ekipama.

Također, NHL nije dopustio da osvajač Stanley kupa iz ekipe Colorado Avalanche Valerij Ničuškin trofej odnese u Rusiju, što su prije radili svi ruski hokejaši u sjevernoameričkoj ligi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.