MINISTAR ODBRANE

Šojgu: Moramo da uništimo ukrajinsko oružje dalekog dometa

Šojgu je ranije izvršio provjeru ruskih borbenih grupa "Jug" i "Centar", koje su pod komandom generala Sergeja Surovikina i general-pukovnika Aleksandra Lapina

Sergej Šojgu. AFP

H. J. I.

18.7.2022

Ruska vojska mora da uništi ukrajinsko oružje dalekog dometa i prekine granatiranje naseljenih područja u Donbasu, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu. 

Rusko ministarstvo odbrane saopćilo je da je Šojgu naredio komandantu borbene grupe "Vostok" general-pukovniku Rustamu Muradovu da preciznim udarima uništi neprijateljska raketna i artiljerijska sredstva velikog dometa, koja se koriste za granatiranje naseljenih mjesta i namjerno spaljivanje polja pšenice i objekata za skladištenje žitarica.

U Ministarstvu je novinarima rečeno da je Muradov podnio izveštaj o trenutnoj situaciji i sprovođenju borbenih zadataka radi pobjede nad neprijateljskim snagama u njegovoj zoni odgovornosti, prenio je TASS.

Šojgu je ranije izvršio provjeru ruskih borbenih grupa "Jug" i "Centar", koje su pod komandom generala Sergeja Surovikina i general-pukovnika Aleksandra Lapina. On je komandantima naredio da pojačaju napore, sa ciljem eliminsanja mogućnosti da ukrajinska vojska izvrši velike raketne napade na Donbas i druge oblasti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.