STIGAO U IRAN

Kakvo je Putinovo zdravlje: Šepao na crvenom tepihu, ruka mu visila

Britanski The Sun podijelio je snimak koji je prvo objavio ruski portal RT, a na kom se navodno vidi kako je predsjednik Rusije Vladimir Putin sve lošijeg zdravlja

Putin u zvaničnoj posjeti Iranu. Anadolija

A. Č.

19.7.2022

Snimak koji je nastao prilikom izlaska Vladimira Putina iz aviona u Teheranu ponovo je podstakao brojne teorije o njegovom zdravstvenom stanju.

Britanski The Sun podijelio je snimak koji je prvo objavio ruski portal RT, a na kom se navodno vidi kako je predsjednik Rusije Vladimir Putin sve lošijeg zdravlja i kako mu navodno prilikom izlaska iz predsjedničkog aviona na aerodromu visi ruka.

Kako navodi engleski medij, sa rukom koja kao da je potpuno oduzeta Putin je išao crvenim tepihom kako bi se sastao s iranskim vrhovnim vjerskim vođom Alijem Hamneijem, a zatim i sa predsjednikom Ebrahimom Reisijem. 

Tom prilikom je navodno čak pomalo i šepao.

- Sa opuštenom desnom rukom pored sebe poput klatna, Putin (69) je viđen kako šepa po dugačkom crvenom tepihu razvučenom za diktatora na aerodromu Mehrabad. Ruski predsjednik je desnoruk, ali postoje špekulacije da može podjednako dobro da koristi obje ruke, budući da nosi sat na desnoj. Kratko je mahnuo okupljenoj gomili prije nego što je ušao u svoj konvoj za grad - piše The Sun.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.