ZBOG RATA U UKRAJINI

Evropsko vijeće: EU produžila sankcije Rusiji za još šest mjeseci

Sankcije se trenutno sastoje od širokog spektra sektorskih mjera, uključujući ograničenja na finansije, energiju, tehnologiju i robu dvostruke namjene, industriju, transport i luksuznu robu, navodi se

Evropsko vijeće: Produžene sankcije Rusiji do kraja januara. EVROPSKO VIJEĆE

S. S.

26.7.2022

Evropsko vijeće odlučilo je produžiti sankcije Rusiji za još šest mjeseci zbog aktivnosti koje imaju za cilj destabilizaciju Ukrajine, navodi se u saopćenju objavljenom na web stranici Evropskog vijeća, prenosi Ukrinform.

- Evropsko vijeće je danas odlučilo da produži sankcije za još šest mjeseci, do 31. januara 2023. godine, a restriktivne mjere usmjerene su na određene sektore privrede Ruske Federacije - navodi se u saopćenju.

Sankcije se trenutno sastoje od širokog spektra sektorskih mjera, uključujući ograničenja na finansije, energiju, tehnologiju i robu dvostruke namjene, industriju, transport i luksuznu robu, navodi se.

Sektorske ekonomske sankcije Rusiji prvi put je uvela Evropska unija 31. jula 2014. kao odgovor na ruske aktivnosti usmjerene na destabilizaciju situacije u Ukrajini. Sankcije su dodatno pojačane u septembru 2014. i u martu 2015. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.