RODITELJI NISU BILI KUĆI

Tinejdžer ubio troje djece, pa presudio sebi

Djeca koja su pronađena mrtva su imala 5, 8, 17 i 15 godina

Tijela su poslata na obdukciju. Ilustracija

H. J. I.

28.7.2022

Tinejdžer (15) pucao je i ubio troje braće i sestara u kući u blizini Ferbanksa na Aljasci, a potom je izvršio samoubistvo. On je pronađen sa prostrijelnom ranom, saopćile su vlasti.

Policija sa Aljaske je u utorak oko 16 sati dobila prijavu o pucnjavi u kući sjeverno od Ferbanksa. Kada su došli na lice mjesta pronašli su četvoro djece, kojima su povrede nanijete vatrenim oružjem. Roditelji djece u to vrijeme nisu bili kod kuće, navodi policija, prenosi ABC News.

Još troje djece je bilo u kući, ali nisu povrijeđeni, navodi se u saopćrnju. Tim DeSpain, portparol policije, rekao je da su sva djeca koja nisu povrijeđena mlađa od 7 godina. Dodao je da su svi braća i sestre.

Djeca koja su pronađena mrtva su imala 5, 8, 17 i 15 godina. Policija je rekla da je njihova istraga pokazala da je dječak (15) ubio troje braće i sestara, a da je zatim presudio sebi. DeSpain je rekao da je pitanje motiva još uvijek dio istrage.

Policija navodi da je pištolj "porodični, ali da je osim toga, sve ostalo još uvijek dio istrage koja je u toku". Tijela su poslata na obdukciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.