SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

Dvije osobe poginule u požaru u Kaliforniji

Žrtve su pronađene u izgorjelom automobilu, a požar je uništio više od 52.000 hektara

Vatra se tokom vikenda brzo proširila i opustošila je oko 52.000 hektara. Abroad

A. Č. / Anadolija

1.8.2022

U šumskom požaru najvećem ove godine u Kaliforniji tokom vikenda poginule su dvije osobe, objavili su zvaničnici u ponedjeljak, javlja Anadolija.

- Žrtve su pronađene u automobilu koji je izgorio McKinney u požaru. Vozilo je bilo parkirano na prilazu uz Doggett Creek Road - objavila je kancelarija šerifa okruga Siskiyou na Facebooku.

Vatra se tokom vikenda brzo proširila i opustošila je oko 52.000 hektara od petka podaci su Cal Firea, državne vatrogasne službe.

Požar se širi južno od granice s Oregonom u nacionalnom parku Klamath u sjevernoj Kaliforniji, a vlasti se pripremaju za jake vjetrove i nevrijeme sa munjama koje je najavila Nacionalna meteorološka služba.

Očekuje se da će vjetrovi biti vrlo promjenjivi i mogu uzrokovati širenje požara u bilo kom smjeru, dodatno komplikujući napore vatrogasaca. Više od 400 objekata je ugroženo, a oko 2.000 stanovnika je evakuisano.

Guverner Gavin Newsom proglasio je vanredno stanje u nedjelju jer se požar pojačao i proširio zbog suše i jakih vjetrova.

Državna služba za hitne službe saopštila je da su se dva požara u okrugu Siskiyou, China 2 i Evans, spojili i spalili više od 300 hektara, zbog čega je evakuisano više od 200 stanovnika.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.