NASILJE NE STAJE

Pogledajte posljedice izraelskog napada na Rafah u Gazi: Ubijeno sedam ljudi, među njima dječak i dvije žene

U subotu navečer iz Ministarstva zdravlja saopćeno je da su najmanje 24 Palestinca ubijena u izraelskim vazdušnim napadima na Pojas Gaze od 5. avgusta

E. T. / Anadolija

Najmanje sedam osoba ubijeno je u izraelskom napadu na Rafah na jugu Pojasa Gaze, saopštile su u nedjelju lokalne vlasti, javlja Anadolu Agency (AA).

- Tijela sedam osoba, među kojima je dječak i dvije žene, izvučena su ispod ruševina zgrade koja je bila meta Izraela - rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova kojim upravlja Hamas Iyad al-Buzum.

Brigade Al-Quds objavile su da je Khaled Mansour, viši vođa grupe Islamski džihad ubijen u napadu.

U subotu navečer iz Ministarstva zdravlja saopćeno je da su najmanje 24 Palestinca ubijena u izraelskim vazdušnim napadima na Pojas Gaze od 5. avgusta.

Izraelski ratni avioni pokrenuli su zračne napade na to područje navodeći kao razlog "neposrednu prijetnju od napada" grupe Islamski džihad.

Tenzije u regionu su porasle nakon napada izraelske vojske na okupirani grad Jenin na Zapadnoj obali 1. avgusta. Tada su izraelski vojnici ranili i potom pritvorili Bessama Saadija, čelnika Islamskog džihada u Jeninu, a jedan Palestinac je poginuo u sukobu.

Više o temi Izrael

Više o:

Izrael Gaza
NA VRH

Podijeli članak na