BIVŠI RUSKI PREDSJEDNIK

Medvedev: Ukoliko se mogu stvari riješiti mirno, treba pregovarati, a ako ne, onda upotrijebiti silu

Što se tiče NATO-a, njegova neumoljiva želja da se proširi duž ruskih granica, poput kancerogenog tumora, postala je globalni problem, kazao je

Medvedev: Cilj je isti, a to je uništiti Rusiju. Twitter

E. Ć.

8.8.2022

Bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev (Dmitry) tvrdi kako Zapad želi uništiti Rusiju, te da se u Ukrajini agresivno provodi zločinačka politika Sjedinjenih Američkih Država.

- Istina, uz puno aktivniju podršku Evtopske unije koja je izgubila samostalnost. Cilj je isti, a to je uništiti Rusiju. To je temeljni uzrok izrazito agresivnog, rusofobnog geopolitičkog procesa koji je pokrenuo Zapad. Naš odgovor je snažan, ali i pažljivo promišljen - rekao je Medvedev.


Medvedev je rekao da "ako postoji mogućnost da se problem riješi mirnim putem, da se treba sjesti za pregovarački stol, a ako ne može, onda se mora reagirati silom".

- Nažalost, i u Gruziji i u Ukrajini vlasti tih zemalja Rusiji nisu ostavile izbora. I namjerno smo išli u vojnu intervenciju. Što se tiče NATO-a, njegova neumoljiva želja da se proširi duž ruskih granica, poput kancerogenog tumora, postala je globalni problem. Od toga se razbolijevaju svi razumni ljudi - rekao je Medvedev za TASS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.