VOĐA ČEČENA

Kadirov: Trebate naučiti biti prijatelj s Rusijom, tako će vam i zubi biti zdraviji

Današnja Rusija nije Gorbačovljev savez republika i nije Jeljcinova teritorija koja je izgrađena na državnom udaru i deficitu, naveo je

Kadirov: Rusija je najbolji prijatelj među zemljama svijeta. Twitter

E. Ć.

14.8.2022

Na Telegramu se jutros ponovo oglasio lider Čečena Ramzan Kadirov (Kadyrov) koji je imao poruku za zapadni svijet koji, prema njegovom mišljenju, ne razumije jednu stvar.

- Današnja Rusija nije Gorbačovljev savez republika i nije Jeljcinova teritorija koja je izgrađena na državnom udaru i deficitu.

Ovo je još jedna jaka i moćna Rusija, a vi, zapadni političari, morate preispitati ne strategiju raspada Ruske Federacije, već odnos prema suradnji sa zemljom koja je u proteklih 20 godina bila opljačkana i ponižena od strane Zapada, a danas je moćna politička struktura, reorganizirana i nepopustljiva -  istakao je Kadirov.

On je naglasio da Rusija zna kako steći prijatelje, te da je najbolji, pouzdan i pošten prijatelj svim zemljama svijeta.

- No kako je dobro primijetio naš predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin, ako neko poželi zalogaj iz nečije zemlje, ostat će bez zuba i do kraja života jesti sažvakanu hranu koju mu komšija servira na žlicu. Naučite biti prijatelji s Rusijom – zubi će vam zdraviji - poručio je Kadirov.

Objava Kadirova na Telegramu. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.