ŠOKANTNO

Radila u vrtu, okliznula se i pala u jezero, krokodil je ubio

Međutim, smrtonosni napadi nisu česta pojava

Od 442 slučaja, 26 je rezultiralo smrtnim ishodom. ILUSTRACIJA

A. O.

17.8.2022

Nesretnu 88-godišnju ženu ubio je krokodil kada je slučajno pala u jezero radeći u vrtu zajednice za starije osobe, rekle su vlasti američke savezne države Južne Karoline.

- U gradski kvart San Siti Hilton Hed (Sun City Hilton Head) nadležne službe su u ponedjeljak u 11:15 sati pozvane zbog izvještaja o krokodilu koji ne pušta tijelo žene u blizini umjetne lagune - rekla je policajka Angela Viens iz ureda šerifa okruga Beaufort za CNN.

San Siti Hilton Hed je zajednica za starije s više od 16.000 stanovnika. Žrtva, Nensi Beker (Nancy A. Becker) iz Južne Karoline, radila je u vrtu kada se poskliznula i pala u jezero nakon čega ju je napao krokodil. Vlasti su kasnije uhvatile životinju i eutanazirale ju.

Policija i mrtvozornički ured okruga Beaufort provode istragu događaja.

Procjenjuje se da u SAD-u na području 10 jugoistočnih država živi oko 5 miliona američkih krokodila. Međutim, smrtonosni napadi nisu česta pojava. Na Floridi je svake godine između 1948. i 2021., zabilježeno šest neprovociranih incidenata, pri kojima je životinja ugrizla žrtvu. Od 442 slučaja, 26 je rezultiralo smrtnim ishodom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.