NEDOSTATAK OSOBLJA

Lufthansa otkazuje određene letove iz Frankfurta prema Sarajevu, Beogradu, Zagrebu i Ljubljani

U septembru je otkazano ukupno osam letova između Frankfurta i Beograda, pa će biti realizirana 52 leta između ova dva grada narednog mjeseca, umjesto prvobitno planiranih šezdeset

Lufthansa otkazuje određene letove. ILUSTRACIJA / AGENCIJE

S. S.

24.8.2022

Njemačka Lufthansa će otkazati brojne letove sa svog aerodroma u Frankfurtu do gradova širom bivše Jugoslavije, jer stalni nedostatak osoblja i dalje muči i aviokompaniju i kompletnu avioindustriju. 

Kako piše “Aeroroutes”, otkazi će uticati na usluge za Beograd, Zagreb, Ljubljanu i Sarajevo.

Osam letova manje iz Zagreba

U septembru je otkazano ukupno osam letova između Frankfurta i Beograda, pa će biti realizirana 52 leta između ova dva grada narednog mjeseca, umjesto prvobitno planiranih šezdeset.

Iz Zagreba Lufthansa također otkazuje osam letova tokom mjeseca septembra, pa će biti ukupno biti 44 leta umjesto prvobitno planiranih 52. 

Stupili u štrajk

U Ljubljani, koja je izbjegla većinu ljetnih otkazivanja letova, otkazana su četiri leta. U međuvremenu, usluge za Sarajevo će biti najmanje pogođene, jer je samo jedan let otkazan od planiranih 29 tokom mjeseca septembra.

Lufthansa je bila pogođena otkazivanjem letova ovog ljeta zbog nedostatka osoblja. Problem se dodatno pogoršao prošlog mjeseca kada je osoblje stupilo u štrajk, nezadovoljno plaćom i drugim uslovima rada. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.