NIJE DOŠAO NA SASTANAK

Šef policije u Teksasu otpušten tri mjeseca nakon masakra u školi

Hajd je kazao da se pismo odbora, u kojem se traži da se Aredonda suspenduje te da mu se tokom suspenzije ne isplaćuje plaća

A. O. / CNN

25.8.2022

Pit Aredondo: Ne smatra se odgovornim. AGENCIJE

Šef policije američkog okruga Uvalde u Teksasu Pit Aredondo (Pete Arredondo) jednoglasno je dobio otkaz tri mjeseca nakon pucnjave u osnovnoj školi u kojoj je napadač ubio 19 učenika i dvoje nastavnika.

Odluka školskog odbora donesena je tri mjeseca nakon masakra.

CNN javlja da je odbor donio odluku nakon sastanka koji je trajao gotovo sat i po. Aredondo nije došao na sastanak, ali je njegov advokat Džordž Hajd (George Hyde) dostavio izjavu na 17 stranica u kojoj je utvrdio da odbor ne slijedi procedure te da policijski šef strahuje za svoju sigurnost.

Hajd je kazao da se pismo odbora, u kojem se traži da se Aredonda suspenduje te da mu se tokom suspenzije ne isplaćuje plaća, ne može voditi kao službena pritužba koja je nužna kako bi se razmatrao njegov otkaz.

Podsjetimo, napadač je u školi proveo više od sat vremena prije nego što su policajci ušli i ubili ga. Aredondo je bio na mjestu zločina, gdje je komandovao policijskim snagama. 

On sebe ne smatra odgovornim. Škola u kojoj se dogodio masakr bit će srušena, piše CNN

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.