DANAS ĆE BITI SAHRANJEN

Posljednji ispraćaj Gorbačova: Moskovljani stoje u redovima, stigao i Orban

U dvorani Doma sindikata čuli su se zvuci muzike iz filma "Šindlerova lista", a s balkona dvorane visi veliki crno-bijeli portret bivšeg sovjetskog čelnika

Piše: E. Ma.

3.9.2022

Posljednji ispraćaj za Gorbačova u dvorani Doma sindikata. Agencije

Posljednji sovjetski lider Mahail Gorbačov bit će sahranjen danas. Moskovljani su u velikom broju došli ispred Dvorane stupova u moskovskom Domu sindikata da bi odali počast Gorbačovu.

Na istom mjestu na kojem je 1953. bilo izloženo tijelo Josifa Staljina ovaj je put u otvorenom lijesu i uz počasnu stražu izloženo Gorbačovljevo tijelo. Ondje su ležali i ostali Gorbačovljevi prethodnici Lenjin i Brežnjev.


U dvorani Doma sindikata čuli su se zvuci muzike iz filma "Šindlerova lista", a s balkona dvorane visi veliki crno-bijeli portret bivšeg sovjetskog čelnika. Sahrani neće prisustvovati ruski predsjednik Vladimir Putin, a jedan od rijetkih stranih zvaničnika koji je došao mađarski premijer Viktor Orban.

Poštovani čitaoci, ovo je nova Facebook stranica portala Avaza. Za pobjedu istine nad lažima, kliknite na ovaj link i zapratite stranicu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.