POTVRDIO PORTPAROL

Boris Džonson se u posljednjem razgovoru kao premijer oprostio s Volodimirom Zelenskim: Ostat ćemo prijatelji

Džonson će sutra službeno dati ostavku na mjesto premijera, na kojem će ga naslijediti ministrica vanjskih poslova Liz Tras

Džonson: Vjeruje da će Ukrajina pobijediti u ratu. Agencije

Z. K.

5.9.2022

Boris Džonson (Johnson) odao je počast ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom i ukrajinskom narodu u svom posljednjem premijerskom telefonskom pozivu danas, rekavši da mogu i da će poraziti Rusiju te obećavši da će ostati u kontaktu kao prijatelji.

- Premijer je razgovarao s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim kako bi mu zahvalio za njegovo vodstvo i prijateljstvo. Premijer je jasno dao do znanja da vjeruje da predsjednik Zelenskij i njegov narod mogu i da će pobijediti u ratu u Ukrajini - rekao je portparol Downing Streeta.

- Premijer je rekao predsjedniku Zelenskom da je bila privilegija sarađivati s njim i podržavati ga te su se dvojica čelnika dogovorila da će ostati u kontaktu kao bliski prijatelji - dodao je portparol.

Džonson će sutra službeno dati ostavku na mjesto premijera, na kojem će ga naslijediti ministrica vanjskih poslova Liz Tras (Truss).



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.