NIJE JOJ BILO POMOĆI

Ronila s porodicom u moru, pa je napao morski pas: Odmah je preminula

Plaža na kojoj se dogodio napad je privremeno zatvorena za posjetitelje, a vlasti provode istragu incidenta

Morski pas. ILUSTRACIJA

A. O. / CNN

7.9.2022

Nakon što je ugrizao morski pas dok je s porodicom ronila na Bahamima, putnica s kruzera iz Pensilvanije (Pennsylvanije) je umrla.

Riječ je o ženi u 50-im godinama koja je bila na brodu Harmony of the Seas (Royal Caribbean). Morski pas je napao u Grin Keju (Green Cayu), blizu obale Nasaua (Nassaua), piše CNN.


Područje za ronjenje

Naime, dok je kruzer bio usidren u tom gradu, porodica je rezervirala izlet preko lokalne turističke agencije koja ih je odvela u popularno područje za ronjenje. 

Članovi njene obitelji su vidjeli kako je napada morski pas i priskočili joj u pomoć, ali životinja je nju već ozbiljno izgrizla po gornjim dijelovima tijela.

- Uposlenici turističke agencije i članovi porodice uspjeli su izvući ženu na brod i požurili do najbližeg pristaništa, gdje je došlo vozilo hitne pomoći. Ipak, ona više nije pokazivala znakove života - kazala je nadzornica Krislin Skipings (Chrislyn Skippings).


Plaža zatvorena

Plaža na kojoj se dogodio napad je privremeno zatvorena za posjetitelje, a vlasti provode istragu incidenta.

Prošle godine su u svijetu zabilježena 73 potvrđena slučaja neprovociranih napada morskih pasa, uključujući 47 u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Nije sasvim jasno zašto ove životinje napadaju ljude, ali stručnjaci smatraju da ih prilikom slabe vidljivosti u vodi morski psi zamijene za neki drugi plijen. 

Oni također znaju ugristi kada se osjećaju ugroženo i kada se pokušavaju odbraniti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.