IZA ZATVORENIH VRATA

Drama uoči smrti kraljice Elizabete: Zašto je Čarls naredio Hariju da ne dovodi Megan u dvorac

Izvor je rekao da je Čarls posebno naglasio da Megan neće biti dobrodošla u Balmoralu

Čarls i Heri. AGENCIJE

A. O.

10.9.2022

Kralj Čarls (Charles) princu Hariju (Harry) je rekao da svoju suprugu Megan Markl (Meghan Markle) ne dovodi u dvorac Balmoral, dok su on i drugi članovi kraljevske porodice putovali kako bi bili pored umiruće kraljice Elizabete.

Prava drama odigravala se u vrijeme smrti kraljice, koja je umrla u 96. godini, a glavni akteri su bili vojvoda i vojvotkinja od Saseksa.

Prije svega, bila je slučajnost da su Hari i Megan bili u Britaniji kad se stanje kraljice pogoršalo, što ih je poštedjelo višesatnog leta preko Atlantika.


Bio privržen

Britanski mediji podsjećaju da je princ Hari uvijek bio izuzetno privržen svojoj nani, sa kojom je uvijek imao odličan odnos.

Ali sve je pošlo naopako kad su Heri i Megan najavili da će oboje da otputuju u dvorac Balmoral, gdje je kraljica provela svoje posljednje trenutke. Prema pisanju tabloida The Sun, princ Heri je bio u Frogmoru, kad je dobio poziv od svog oca, sada kralja Čarlsa, koji ga je zamolio da ne dovodi Megan u Škotsku.

- Čarls je rekao Hariju da nije u redu da Megan bude u Balmoralu u vrijeme ovako velike tuge - rekao je izvor blizak kraljevskoj porodici za The Sun. 


Megan i Heri. AGENCIJE

Neće biti dobrodošla

Izvor dodaje da je Hariju rečeno da ni Kejt ne ide, i da će posjeta biti ograničena samo na članove najuže biološke porodice.

Izvor je rekao da je Čarls posebno naglasio da Megan neće biti dobrodošla u Balmoralu.

Daily Mail spekuliše o tome šta se zaista desilo ovom prilikom. Dok neki tvrde da Hari i Megan nisu mislili o tome da ni Vilijamova žena neće biti u dvorcu, pa su se složili sa odlukom da ni Megan ne ide u Balmoral, drugi kažu da je Čarls i bukvalno zabranio pristup Marklovoj, što je sa olakšanjem dočekano kod ostatka porodice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.