U BOLNICI U HAGU

Sin ratnog zločinca Ratka Mladića tvrdi da mu je otac u lošem stanju

Najprije je bio u civilnoj bolnici u Hagu, a od četvrtka se nalazi u zatvorskoj zdravstvenoj ustanovi Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove (MTPI) sa sjedištem u Hagu, kazali su

Ratko Mladić u bolnici. AGENCIJE

S. S.

11.9.2022

Ratni zločinac Ratko Mladić, koji u Hagu složi doživotnu kaznu zatvora, hospitaliziran je i nalazi se u lošem zdravstvenom stanju - rekao je za AFP njegov sin Darko Mladić.

U kratkom telefonskom razgovoru za AFP u Beogradu Darko Mladić je potvrdio informaciju tamošnjim medijima. Kazao im je da je zbog krhkog zdravstvenog stanja već sedmicu hospitaliziran. Najprije je bio u civilnoj bolnici u Hagu, a od četvrtka se nalazi u zatvorskoj zdravstvenoj ustanovi Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove (MTPI) sa sjedištem u Hagu.

Povjerljive informacije

- Zdravstveno stanje mu je loše. Ovdje u Srbiji spreman je tim ljekara koji bi ga mogao otići vidjeti, no još ne znamo hoće li im biti dopušteno. Tražit ćemo dopuštenje da ga pregledaju upravo ovi ljekari - rekao je Mladić za AFP.

Službe MTPI-ja su, na pitanje AFP-a da komentarišu informacije odgovorile kako "ne mogu komentirati zdravstveno stanje uhapšenog jer se radi o povjerljivim informacijama".

MTPI je u junu 2021. potvrdio doživotnu zatvorsku kaznu Ratku Mladiću za genocid, za zločine protiv čovječnosti i za ratne zločine počinjene od 1992. do 1995. godine.

"Nismo dobili rezultate pretraga"

Darko Mladić je za nekoliko medija u Srbiji i BiH rekao da njegov otac boluje od "upale pluća, nakupljanja tekućine u plućima i zatajenja srca".

- Ne znamo koji su uzroci zatajenja srca i je li Ratko Mladić možda doživio lakši srčani udar. Nismo dobili rezultate pretraga - rekao je njegov sin za srbijanske Novosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.