PRIJETIO ORUŽJEM

Ženu zamolio za malo vode pa je kidnapovao: Iskočila iz automobila u vožnji

Aleksa je izvukao nož i zaprijetio žrtvi te zatim preuzeo kontrolu nad vozilom, navodi se u saopćenju

Žena pobjegla. ILUSTRACIJA (FOTOGRAFIJA NE PRIKAZUJE STAVRNI DOGAĐAJA)

A. O.

14.9.2022

Vlasti američke savezne države Vošington (Washington) identificirale su u utorak muškarca osumnjičenog za otmicu i prijetnju hladnim oružjem. 

Žrtva je pobjegla iskočivši iz automobila tokom vožnje.

Džeremi Aleksa (Jeremy Alexksa) (31) je u subotu u Vankuveru (Vancouveru) prišao ženi koja je bila u vozilu i zamolio je za malo vode, a zatim je oteo i prijetio joj nožem, saopćio je ured šerifa okruga Clark, a prenosi NBC News.

Vlasti navode kako će Aleksa vjerojatno biti optužen za otmicu, pljačku i pokušaj bijega. Žena, čiji identitet nije objavljen, kazala je policiji da mu je dopustila da uđe u automobil nakon što mu je dala vode.

Aleksa je izvukao nož i zaprijetio žrtvi te zatim preuzeo kontrolu nad vozilom, navodi se u saopćenju. Policija dodaje kako je napadač vozio otprilike 24 kilometra do grada Kamasa (Camasa), a zatim je nešto usporio na neasfaltiranoj cesti. Žena je zgrabila tu priliku, iskočila iz vozila i pobjegla prema obližnjim kućama, gdje je vlasnicima pokucala na vrata.

Džejmi Vuds (Jamie Woods) je za KGW ispričao da je žena svojim kucanjem po stražnjim vratima probudila njegovu porodicu oko 4:30 ujutro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.