NEOČEKIVANO

Danska kraljica bila na sahrani Elizabeti II pa se zarazila koronavirusom

Kraljica ove skandinavske zemlje odlično se drži

Danska kraljica. AGENCIJE

A. O.

21.9.2022

Danska kraljica Margareta II, koja je u ponedjeljak u Londonu prisustvovala sahrani britanske kraljice Elizabete II, pozitivna je na koronavirus, objavila je kraljevska palača.

U saopćenju za javnost stoji da je 82-godišnja kraljica primila tri doze vakcine, uključujući i booster, a u februaru je preboljela koronu. Da je pozitivna, saznala je sinoć.

Palača je objavila da su sve kraljičine aktivnosti ove sedmice otkazane ne objavivši pojedinosti o njenom zdravstvenom stanju.

Na prijestolju od 14. januara 1972., danska kraljica Margareta II je, nakon smrti Elizabete II, jedina kraljica u Evropi i najdugovječniji monarh na Starom Kontinentu, a u svijetu je samo sultan od Bruneja duže od nje na tronu s četiri godine vladavine više.

Kraljica ove skandinavske zemlje odlično se drži. Njeni su joj sugrađani zahvalni jer je pridonijela postupnoj modernizaciji monarhije bez trivijalizacije.

- Ostat ću na prijestolju sve dok ne padnem - jedanput je upozorila ona, majka dvojice sinova. Naslijediti bi je trebao stariji sin Frederik.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.