BIJELA KUĆA

SAD najavio nove sankcije Rusiji: Ako iskoriste nuklearno oružje, odlučno ćemo odgovoriti

Ako Rusija pređe tu granicu bit će katastrofalnih posljedica, poručio je Saliven

Saliven: Planiramo za svaku nepredviđenu situaciju i učinit ćemo što je potrebno da Rusiju odvratimo od ovog koraka. Twitter

E. Ć.

26.9.2022

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Džejk Saliven (Jake Sullivan) tvrdi da će Rusija imati katastrofalne posljedice ako odluči koristiti nuklearno oružje

- Ako Rusija pređe tu granicu bit će katastrofalnih posljedica. SAD će odlučno odgovoriti. Preko privatnih kanala detaljno smo iznijeli što bi to značilo - rekao je Saliven za NBC.

On je najavio i nove sankcije protiv Rusije ukoliko ruska Vlada usvoji referendume o pripajanju okupiranih ukrajinskih teritorija Rusiji. 

Posljedica će biti, a to će uključivati dodatne jače sankcije i to protiv kompanija i entiteta izvan Rusije koji podržavaju ruski vojni stroj ili ove lažne referendume - istakao je Saliven i dodao:

- Želimo naglasiti da će biti katastrofalnih posljedica, ali ne ulaziti u retoričku raspravu. Dakle, Rusi razumiju gdje smo, mi razumijemo gdje smo, planiramo za svaku nepredviđenu situaciju i učinit ćemo što je potrebno da Rusiju odvratimo od ovog koraka. A ako to učine, mi ćemo odgovoriti odlučn.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.