NAPREDUJU NA FRONTOVIMA

Zelenski: Ako oduzmete živote našoj djeci, nećemo vas pustiti žive

Želim još jednom da naglasim: postoji izlaz, rekao je Zelenski

Zelenski tokom obraćanja. PRINTSCREEN

A. O.

26.9.2022

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski (Volodymyr Zelensky) sinoć se obratio javnosti kazavši da je Kijev postigao pozitivne rezultate na nekoliko frontova.

- Zločinačku mobilizaciju Rusija koristi ne samo da produži patnje ljudi u Ukrajini i da dalje destabilizuje svijet, već i da fizički istrijebi muškarce – predstavnike autohtonih naroda koji žive na teritorijama koje je do sada, privremeno, kontrolirala Ruska Federacija - izjavio je on.

Dodao je da vidi da su ljudi, posebno u Dagestanu, počeli da se bore za svoje živote. 

- Vidimo da počinju da shvataju da je to pitanje njihovih života. Borite se da vaša djeca ne budu poslana da umru - svako koga može uhvatiti ova zločinačka ruska mobilizacija. Jer ako dođete da oduzmete živote našoj djeci - reći ću vam kao otac - nećemo vas pustiti žive - kazao je on. 


- Želim još jednom da naglasim: postoji izlaz. Ne podvrgavajte se kriminalnoj mobilizaciji. Bježi. Ili se prvom prilikom predati ukrajinskom zarobljeništvu. Pozivam sve naše prijatelje na polju informacija da prošire ovaj apel. Što više građana Ruske Federacije barem pokuša zaštititi svoje živote, prije će se okončati ovaj zločinački rat Rusije protiv naroda Ukrajine - poručio je tokom obraćanja Zelenski. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.