PRESUDA

Tinejdžerima doživotni zatvor zbog ubistva starca

Prvo su vrijeđali žrtvu pred svojim prijateljicama, a zatim ga izboli osam puta nožem

Prvo sprijateljila s bolesnim muškarcem pa ga ubili. Agencije

Z. K.

28.9.2022

Dvojica tinejdžera koja su se prvo sprijateljila s bolesnim muškarcem, a zatim ga izbola na smrt u njegovoj kući osuđena su na doživotnu kaznu zatvora.


Vrijeđali žrtvu

Jack Hindley i Samuel Jones, obojica 17-godišnjaci, su 31. decembra ubili 35-godišnjeg Edwarda Reevea u Christchurchu u Dorsetu. Tinejdžeri su prvo vrijeđali žrtvu pred svojim prijateljicama, a zatim ga izboli osam puta nožem. Nakon toga su se međusobno bodrili zbog ubistva, piše BBC.

Hindley i Jones su proglašeni krivima za ubistvo i svaki je osuđen na doživotnu kaznu zatvora s minimalnim trajanjem kazne od 18 godina, piše BBC.

Reeve je bolovao od šizofrenije i borio se s time da se samostalno brine o sebi. Ponekad se rekreativno drogirao. Dva dana nakon što je upoznao Hindleya i Jonesa, pozvao ih je u svoju kuću kako bi zajedno popili pokoje piće i pušili marihuanu.


Smijali se i grlili

Nije znao da su ga tinejdžeri zapravo namjeravali ponižavati i vrijeđati pred svojim maloljetnim prijateljicama koje su poveli sa sobom.

Nakon što su stigli kod njega, Hindley i Jones su Reevea nazvali čudakom, vrijeđali ga zbog rupa na čarapama i bušili rupe u zidovima njegove sobe u kojoj je snimao muziku. Kada su djevojke otišle, napali su Reevea nožem.

Sudac je rekao da su svjedoci vidjeli kako se tinejdžeri slaveći rukuju, smiju se i grle prije nego što su se uzbuđeno pohvalili svojim prijateljima o ubistvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.