RUSKI AMBASADOR U SAD

Antonov: Vašington gura situaciju ka sukobu velikih nuklearnih sila

Američki političari se varaju ako vjeruju da se spremnog ruskog rukovodstva da brani zemlju ne proteže na Krim, poručio je Antonov

Anatolij Antonov: Žele da provjere koliko imamo strpljenja. TWITTER

A. O.

29.9.2022

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov (Anatoly) upozorio je Vašington (Washington) da dalje snabdijevanje Ukrajine oružjem rizikuje direktan sukob nuklearnih sila. On je govorio kako SAD testiraju snagu Rusije.

- Žele da provjere koliko imamo strpljenja da ne reagujemo na otvoreno neprijateljske akcije i napade. Zapravo, Vašington gura situaciju ka sukobu velikih nuklearnih sila što može ostaviti nepredvidive posljedice - rekao je Antonov.

Antonov je direktnu umiješanost SAD u neprijateljstva na strani Kijeva nazvao očiglednom činjenicom. Dodao je da se otvoreno povećava snabdijevanje ubojitim oružjem. 

- Kijev snabdijevaju obavještajnim podacima. U toku je zajedničko planiranje operacija protiv ruskoh oružanih snaga. Ukrajinci uče vještinu ratovanja koristeći NATO opremu - rekao je Antonov.

Osim toga, on je političarima SAD poslao upozorenje.

- Američki političari se varaju ako vjeruju da se spremnog ruskog rukovodstva da brani zemlju ne proteže na Krim i one teritorije koje mogu postati dio Rusije na osnovu slobodnog izražavanja volje naroda - poručio je Antonov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.