PREDSJEDNIK SAD

Video / Bajden među publikom tražio članicu Kongresa koja je poginula

Na meti kritika, ovaj put našao se Bajden

Bajden tokom obraćanja. PRINTSCREEN

A. O.

29.9.2022

U saobraćajnoj nesreći 3. avgusta poginula je republikanska članica Kongresa Džeki Valorski (Jackie Walorski). Naime, ona je pomogla da se organizira konferencija o borbi protiv gladi na kojoj ju je Bajden (Biden) sada pokušavao pronaći.

Predsjednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) najstariji je čovjek na toj dužnosti u američkoj povijesti, a kritičari ne propuštaju priliku za istaknuti njegove brojne lapsuse koje pripisuju njegovoj dobi.

Na meti kritika, ovaj put našao se Bajden. To se dogodilo nakon što je u publici na konferenciji o borbi protiv gladi pokušao pronaći članicu Kongresa Džeki Valorski (Jackie Walorski). Naime, ona je bila jedna od organizatorica konferencije i vjerojatno bi joj prisustvovala da nije poginula u avgustu ove godine u toj nesreći.

- Džeki, jesi li tu? Gdje je Džeki? Mislio sam da će i ona biti ovdje - rekao je zbunjeni Bajden s govornice.

Inače, Džeki je preminula u 58. godini. Portparol Bijele kuće Karin Žan-pier (Karine Jean-Pierre) pokušala je opravdati Bajdenov lapsus, kazavši kako je predsjednik imenovao članove Kongresa zaslužne za organizaciju konferencije te kako mu je prva naum pala Valorski (Walorski) zbog svog zalaganja za problem gladi i pretilosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.