ODGOVOR PJONGJANGU

SAD i Južna Koreja ispalile niz projektila u more

Južnokorejska raketa se ubrzo nakon lansiranja srušila, ali nije prouzrokovala žrtve, odvojeno je izvijestila njena vojska

A. O.

Ispaljeni projektili

Foto: REUTERS


Niz projektila u more ispalile su Južna Koreja i američka vojska. Tu informaciju potvrdio je Seul, kao odgovor na sjevernokorejsko lansiranje projektila iznad Japana.

Projektili su ispaljeni u Istočno more - poznato i kao Japansko more - između Korejskog poluostrva i Japana.

Podsjećamo, jučer je Pjongjang testirao balističku raketu, poslavši je iznad Japana prvi put od 2017.  U demonstraciji sile, kao odgovor, Japan, SAD i Južna Koreja provode vojne vježbe. Po par raketa američkog vojnog taktičkog raketnog sistema u srijedu su ispalile SAD i Južna Koreja, piše Reuters.

  • Projektili su ispaljeni u Istočno more

    Projektili su ispaljeni u Istočno more

    Foto: REUTERS


Portparol američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost Džon Kirbi (John Kirby) za CNN je izjavio da je lansiranje osmišljeno kako bi se pokazalo da SAD i njihovi saveznici imaju "spremne vojne kapacitete da odgovore na provokacije Sjevera".

Južnokorejska raketa se ubrzo nakon lansiranja srušila, ali nije prouzrokovala žrtve, odvojeno je izvijestila njena vojska.

Odluka Pjongjanga da pošalje projektil iznad Japana u utorak smatra se namjernom eskalacijom kako bi se privukla pažnja Tokija i Vašingtona (Washingtona).

Više o temi SAD

BIVŠI PREDSJEDNIK SAD
Tramp zatražio intervenciju Vrhovnog suda
NA VRH

Podijeli članak na