UVEO GA LUKAŠENKO

Bjeloruski ministar: Uveden je režim protivterorističke organizacije

Inače, pažnju Ukrajine i Zapada privukla je burna vojna aktivnost kao potencijalni znak da bi Lukašenko mogao angažirati svoju vojsku kao podršku ruskim slabašnim ratnim naporima u Ukrajini

Vladimir Makei. FACEBOOK

A. O.

14.10.2022

Ministar vanjskih poslova Bjelorusije Vladimir Makei izjavio je da je ova zemlja svojim sigurnosnim snagama dala široke ovlasti da spriječe ili odgovore na provokacije susjednih zemalja.

- Šef naše zemlje održao je niz sastanaka s agencijama za provođenje zakona i uveden je režim protivterorističke operacije - rekao je Makei za list Izvestija.

Bilo je informacija da neke susjedne države planiraju provokacije na, uglavnom, zauzimanje određenih dijelova teritorija Bjelorusije.

Režim protuterorističke operacije daje sigurnosnim snagama široka prava, uključujući pritvaranja radi provjere identiteta, zabranu kretanja, prisluškivanje i kontrolu svih komunikacija te nesmetan ulazak agenata u bilo koji prostor.

Inače, pažnju Ukrajine i Zapada privukla je burna vojna aktivnost kao potencijalni znak da bi Lukašenko mogao angažirati svoju vojsku kao podršku ruskim slabašnim ratnim naporima u Ukrajini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.