UŽAS U SAD-U

Grizli napao studente: "Dobro me grizao, slomio mi je ruku"

Nećeš ostaviti brata, zaključio je Lovri

Medvjed napao studente. PRINTSCREEN / ILUSTRACIJA

A. O.

20.10.2022

Sivi medvjed ili grizli zvijer prošlog vikenda napao je dva studenta iz Vjominga (Wyominga) u SAD-u. Naime, on je napao Kendela Kamingsa (Kendella Cummingsa) i Brejdija Lovrija (Bradyja Lowryja), kolege s koledža Nortvest (Northwest) u Pavelu (Powellu).

Lovri je bio prvi kojeg je grizli napao. Dok se zajedno s Kamingsom vraćao do svog automobila, Lovri je rekao da je primijetio tragove medvjeda na tlu. Baš kad je počeo ukazivati ​​na njih svom prijatelju, čuo je dolazak grizlija, piše CNN.


Počeo ga gristi

Lovri je rekao da je imao vremena samo viknuti "Medvjed! Medvjed!" prije nego što ga je grizli uhvatio.

- Počeo me prilično dobro gristi. Uhvatio me za lijevu ruku i tresao me okolo, slomio mi ju je - kazao je Lovri.

Kamings je pokušao privući pažnju medvjeda vičući i bacajući stvari na njega, a kada to nije upalilo, tvrdi Lovri , skočio je, zgrabio medvjeda i strgnuo ga s Lovrija.

Zatim je medvjed došao po Kamingsa koji je rekao da ga je životinja tek malo izgrizla. Medvjed je odlutao, a Kamings je vikao za Lovrijem. Međutim, prije nego što je stigao Lovrijev odgovor, medvjed se vratio, ovaj put ugrizavši Kamingsa za glavu i obraz.


Studenti u bolnici. PRINTSCREEN / CNN

Pokušao pozvati policiju

Lovri je rekao da je potrčao na planinu da nazove 911, a nakon što je došao do hitne službe, slučajno je pogledao dolje i ugledao dvojicu drugih kolega od kojih su se on i Kamings razdvojili tokom pješačenja.

Jedan od njih je zatekao Kamingsa kako šepa niz planinu, natopljen krvlju. Studenti su naizmjenično nosili Kamingsa, koji je pretrpio najteže povrede, natrag prema početku staze. Zatim su ih pokupili farmeri, a na kraju i hitne službe. Očekuje se da će se Lovri i Kamings potpuno oporaviti.

- Postajemo najbolji prijatelji koji idu jedan s drugim do pakla i natrag. Vidjeti nekoga kako se znoji i krvari... Nećeš ostaviti brata - zaključio je Lovri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.