PREVARIO VIŠE OD 30 ŽENA

Muškarac lagao da je ginekolog kako bi dobio intimne fotografije žena

Muškarac u Singapuru osuđen je na tri godine i četiri mjeseca zatvora

Zauzvrat dobio oko 1.000 intimnih fotografija i videa. Agenda.ge

A. Č.

27.10.2022

Muškarac u Singapuru osuđen je na tri godine i četiri mjeseca zatvora jer je prevario više od 30 žena predstavljajući se na Facebooku kao ginekologica kako bi dobio fotografije njihovih genitalija.

Sud je 37-godišnjeg Ooi Chuen Weija iz Malezije proglasio krivim za varanje i lažno predstavljanje. Ooi je koristio lažni Facebook profil kako bi kontaktirao žene.

Potom bi tražio da ispune ankete koje su uključivale pitanja o njihovim genitalijama i seksualnom životu, stoji u sudskim dokumentima u koje je CNN imao uvid.

Tokom četiri godine Malezijac je prevario 38 žena, a zauzvrat dobio oko 1.000 intimnih fotografija i videa. Ooijeva nedjela izašla su na vidjelo u maju kada ga je žena, koja je posumnjala u njega i shvatila da takav liječnik ne postoji, prijavila policiji.

Policija je potom pretresla Ooijev dom i zaplijenila mu uređaje. Tokom policijske istrage priznao je prevaru žena, navodi se u sudskim spisima.

Zamjenik javnog tužitelja zatražio je kaznu zatvora od najmanje tri godine i osam mjeseci za Ooija, navodeći veliki broj žrtava i koliko je dugo nastavio sa svojom obmanom.

- Optuženi je proveo pomno osmišljen plan kako bi zadovoljio svoje seksualne želje. Pretvarao se da je liječnica i naveo nekoliko žrtava da pošalju razne kompromitirajuće fotografije i videozapise na kojima se vide. Zlorabio je povjerenje javnosti u liječnike i iskoristio je društvene mreže za počinjenje zločina - rekao je zamjenik glavnog tužitelja, piše CNN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.