BJELORUSKI PREDSJEDNIK

Lukašenko poručio: Danas gori Ukrajina, a sutra će cijela Evropa

On je evropske lidere opisao kao luđake, koji ne znaju reći ne Sjedinjenim Američkim Državama

Lukašenko: Amerikanci se jedino boje nuklearnog oružja. AP

Piše: E. Ć.

7.11.2022

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko smatra da građani evropskih zemalja žele živjeti u miru, ali njihove vlasti nisu u stanju "da ugase požar u vlastitom domu".

- Njemačka, cijela Evropa nemaju lidera. Ali čak i da ih imaju, ne mogu ugasiti požar ni u vlastitoj kući. Evropljani ne žele ovaj rat. Oni dovoljno dobro razumiju što se danas događa u Ukrajini. Ovdje u Bjelorusiji također pokušavaju zapaliti požar. Sutra će cijela Evropa gorjeti - rekao je Lukašenko, prenosi Belta. 

Lukašenko je mišljenja kako Evropljani moraju zaustaviti konfrontaciju, koja je već za posljedice dobila rat u Ukrajini. On je evropske lidere opisao kao luđake, koji ne znaju reći ne Sjedinjenim Američkim Državama.

Jesu li oni koji su dopustili Amerikancima da tamo, u Evropu, donesu dodatno nuklearno oružje pravi vođe? Oni su luđaci. Jedino čega se Amerikanci boje je nuklearno oružje. A ako se nuklearno oružje ne bude koristilo, onda će se boriti konvencionalnim oružjem. Gdje? Oni će se boriti ovdje. Mi ćemo biti ovdje, u ovom metežu. Ukrajina već gori - rekao je Lukašenko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.