SJEVERNA ENGLESKA

Muškarac jajima gađao kralja Čarlsa i njegovu suprugu Kamilu

Osumnjičeni je također izviždao kraljevski par prije nego što se pojavio da ih gađa jajima

Za vrijeme njihove šetnje mogao se čuti muškarac kako uzvikuje "ova je zemlja izgrađena na krvi robova". Printscreen / Youtube

A. Č.

9.11.2022

Kralj Čarls (Charles III) i kraljica supruga Kamila (Camilla) za dlaku su izbjegli da budu pogođeni jajima tokom posjete sjevernoj Engleskoj u srijedu, pokazuju snimke britanskih medija.

Za vrijeme njihove šetnje mogao se čuti muškarac kako uzvikuje "ova je zemlja izgrađena na krvi robova" i "nije moj kralj" prije nego što ga je privelo nekoliko policajaca, pokazuje snimka, prenose engleski mediji.

Osumnjičeni je također izviždao kraljevski par prije nego što se pojavio da ih gađa jajima, prema očevicima s mjesta događaja.

Drugi ljudi u gomili koja se okupila na lokaciji Micklegate Bara kako bi pozdravili kralja Charlesa i njegovu suprugu Camillu nisu se složili sa ovim te su skandirali "Bože, čuvaj kralja" i "Sram te bilo".

Čarls i Kamila nastavili su s tradicionalnom ceremonijom službene dobrodošlice vladaru u gradu Yorku od strane gradonačelnika dok je policija privela osumnjičenog počinitelja.

Oni su bili u posjeti ovom historijskom gradu kako bi prisustvovali otkrivanju kipa Charlesove majke kraljice Elizabete II., prvog koji je postavljen nakon njezine smrti 8. septembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.