OTKRIO CILJEVE

Ruski zastupnik: Cilj je doći do granice Ukrajine s Poljskom, Slovačkom, Mađarskom...

U intervjuu za rusku državnu televiziju, koji je podijelio novinar BBC-ja Frencis Skar (Francis Scarr), Guruljov je rekao da je važno pratiti "kako se stvari razvijaju" nakon što su se ruske snage povukle iz Hersona

Andrej Guruljov. Screenshot Twitter

D. H.

12.11.2022

Glavni cilj Kremlja je da ruska vojska dođe do granice Ukrajine s Poljskom, Slovačkom, Mađarskom i Rumunjskom, rekao je ruski zastupnik Andrej Guruljov. U intervjuu za rusku državnu televiziju, koji je podijelio novinar BBC-ja Frencis Skar (Francis Scarr), Guruljov je rekao da je važno pratiti "kako se stvari razvijaju" nakon što su se ruske snage povukle iz Hersona.

- Novembar je relativno topao i u Ukrajini. Uvjeravam vas da će za najviše dvije do sedmice posvuda biti temperature ispod ništice. Bit će prilično neugodno u svim velikim i malim gradovima! Praktično svugdje u Ukrajini - rekao je.

- Danas se nastavlja sustavno uništavanje njihovog elektroenergetskog sustava. To je jedan od ključnih čimbenika našeg budućeg uspjeha i priprema za ofenzivu", rekao je i dodao da ruska vojska mora doći do granice s Poljskom, Slovačkom, Mađarskom i Rumunjskom. "To je jednostavno neizbježno! Nema druge opcije! Samo je pitanje vremena! - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.