BIT ĆE VEČERAS OPERISANA

Novi detalji ranjavanja Nišlijke u Istanbulu: U trenutku eksplozije bila s još petoro Srbijanaca

Geler ju je pogodio u rame i ona je u bolnici

Dragana je sa još pet turista iz Srbije bila u ulici Istiklal. AP

H. J. I.

13.11.2022

Dragana Ristić iz Niša koja je ranjena u današnjoj eksploziji u Istanbulu bila je u grupi šestoro turista iz Srbije u najpoznatijem turskom gradu i trebalo je uskoro da se vrate kući. 

- Njih šestoro je bilo zajedno danas u blizini mjesta eksplozije pored trga Taksim i u pješačkoj zoni, koja je bila prepuna ljudi. Jedino je Dragana ranjena, geler ju je pogodio u rame i ona je u bolnici, gdje treba da bude operisana. Srećom, nije životno ugrožena. Ostali su, srećom, prošli bez povreda, a Dragana je trebalo prekosutra da se vrati za Srbiju - navodi izvor Kurira i dodaje da će sada ostati u Istanbulu dok to bude potrebno iz zdravstvenih razloga.


- U današnjoj eksploziji u Istanbulu ranjena je jedna naša državljanka. Riječ je o turisti Dragani Ristić iz Niša. Ona je van životne opasnosti i nalazi se u bolnici, gdje će večeras biti operisana, jer ju je geler pogodio u rame - saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije.

Za sada, međutim, kako navode iz ministarstva, nema zvaničnih informacija iz Istanbula.


- Ovo je informacija od naših turista koji su bili na licu mjesta i javili se našem generalnom konzulatu, koji će pružiti pomoć svim našim državljanima. Generalni konzul Ivana Pejović je u stalnom kontaktu sa našom ranjenom državljankom. Obavještavat ćemo javnost o svim novim detaljima i razvoju situacije - navodi se u saopštenju ministarstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.