DONIJELA ODLUKU

Ivanka Tramp se povlači iz političkog života: Neće biti uz oca tokom kampanje

Ipak ovog puta biram porodicu. Ne planiram da se bavim politikom, izjavila je Ivanka Tramp

Donald i Ivanka Tramp. AP

H. J. I.

16.11.2022

Ivanka Tramp (Trump) je odlučila da se povuče iz američke politike i da se ne pridruži aktivno pokušajima svog oca da ponovo preuzme Bijelu kuću 2024. godine.

- Odlučila sam da dam prioritet mojoj maloj djeci i privatnom životu koji stvaramo kao porodica - rekla je Ivanka.

Donald Tramp je u utorak podnio kandidaturu za predsjedničke izbore 2024. godine.


Izabrala porodicu

U njegovoj vili Mar-a-Lago na Floridi bili su prisutni članovi njegove porodice, uključujući njegovu suprugu Melaniju i sina Erika. Čak je bio prisutan i Ivankin muž, Džared Kušner, ali Ivanka nije bila.

- Volim svog oca mnogo. Ipak ovog puta biram porodicu. Ne planiram da se bavim politikom. Iako ću uvijek voljeti i podržavati svog oca, ubuduće ću to činiti van političke arene. Zahvalna sam što sam imala čast da služim američkom narodu i uvijek ću biti ponosna na mnoga dostignuća naše administracije - poručila je Ivanka.

Podsjetimo, Ivanka Tramp i njen suprug igrali su ključne uloge u Trampovoj administraciji i nalazili se na udaru javnosti zbog mnogih njihovih ekscesa, dijelom zbog prethodnog života kao dio elitne društvene scene Menhetna, koja je u velikoj mjeri demokratska.


Jedna od svjedokinja napada na Kapitol Hil

Otkako je Donald Tramp izgubio od Džoa Bajdena 2020. godine, Ivanka Tramp i njena porodica preselili su se u skupu vilu na Floridi.

Nedavno je svjedočila pred komitetom koji sprovodi istragu o napadu na Kapitol 6. januara, u kojem su ekstremističke pristalice Trampa pokušale da preokrenu njegov izborni poraz.

Ivanka Tramp je tog dana bila sa ocem u Bijeloj kući i jedan je od više od 800 svjedoka koje je komisija intervjuisala. Kongresmen Beni Tompson, predsjednik komiteta, opisao je da njeno svjedočenje nije bilo "brbljavo", već korisno.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.