DONALD JUNIOR

Trampov sin: Ukrajinska raketa je pala na Poljsku, možemo li ih prestati naoružavati?

Budući da je ukrajinski projektil pogodio NATO saveznicu Poljsku, možemo li sada barem prestati trošiti milijarde da ih naoružamo, pitao je na Twitteru

Donald Tramp Mlađi: Je li vrijeme da se prestanu slati milijarde Ukrajini. Twitter

A. Č.

16.11.2022

Donald Tramp, 45. američki predsjednik, koji je tu dužnost obnašao od 2017. do 2021. godine, službeno je podnio kandidaturu za iduće predsjedničke izbore u SAD-u, koji će se održati 2024. godine.

Za 76-godišnjeg Trampa bit će to treći predsjednički izbori u političkoj karijeri. U premijernima je odnio pobjedu te postao predsjednikom, dok je 2020. izgubio od Džo Bajdena (Joe Biden), sadašnjeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Trampova kandidatura sasvim sigurno će američku političku scenu učiniti još zanimljivijom, posebno u kontekstu rata u Ukrajini i odnosa SAD-a prema NATO-u.

Trampov sin, Donald Tramp Mlađi, na Twitteru se pita je li vrijeme da se prestanu slati milijarde Ukrajini nakon što je ukrajinski projektil pao u Poljskoj. 

- Budući da je ukrajinski projektil pogodio NATO saveznicu Poljsku, možemo li sada barem prestati trošiti milijarde da ih naoružamo? - pita se Donald Trump Mlađi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.