NAKON ANKETE

Mask vraća Trampov profil na Twitteru

Ali Tramp je također rekao da Twitter pati od botova, lažnih računa i da su problemi s kojima se suočava "nevjerojatni"

Mask i Tramp. AP / AA

A. O.

20.11.2022

Novi šef kompanije Twitter Ilon Mask (Elon Musk) jučer je najavio da će vratiti račun bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa (Trumpa), zabranjen na toj društvenoj mreži nakon napada na Kepitol Hil (Capitol Hill) u Vašingtonu (Washingtonu) u januaru 2021.

- Ljudi su rekli svoje. Tramp će biti vraćen - tvitao je na vlastitom računu Musk nakon rezultata ankete pokrenute među njegovim pretplatnicima, koji su većinom glasovali "za" povratak republikanskog političara na twiter-platformu.


Manje oduševljen

Više od 15 miliona korisnika Twittera glasalo je u anketi, a 51.8 posto glasalo je za vraćanje.

Tramp se ranije tokom dana činio manje oduševljenim svojim povratkom na njegovu nekad omiljenu društvenu mrežu.

- Ne vidim nikakav razlog za to - rekao je bivši predsjednik putem videa na pitanje planira li se vratiti na Twitter na panelu na godišnjem sastanku vodstva Republikanske stranke.


Pohvala Masku

Tramp je dodao da će ostati pri svojoj novoj platformi Truth Social, aplikaciji koju je razvio njegov startup Trump Media & Technology Group (TMTG), za koju je rekao da ima bolji angažman korisnika od Twittera i da joj ide "fenomenalno dobro".

Tramp, koji je u utorak pokrenuo pokušaj povratka u Bijelu kuću 2024., pohvalio je Maska i rekao da mu se uvijek sviđao. Ali Tramp je također rekao da Twitter pati od botova, lažnih računa i da su problemi s kojima se suočava "nevjerojatni".

Mask je u maju prvi put rekao da planira poništiti zabranu za Trampa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.