DŽORDŽIA

Majka koja je prijavila nestanak sina optužena za njegovo ubistvo

Ona je užasna osoba i treba ići u zatvor ili pakao, rekao je otac dječaka

Majka optužena za ubistvo malog dječaka. Chatham County Police Department / Twitter

A. O.

22.11.2022

Majka Kvintona Simona (Quintona Simona), 20-mjesečnog dječaka iz Džordžije (Georgie) koji je nestao prošlog mjeseca, optužena je za njegov nestanak i ubistvo.

To se dogodilo nakon što su u petak na odlagalištu otpada pronađeni ljudski ostaci, objavila je lokalna policija.

- Jako smo ožalošćeni zbog ovog slučaja, ali smo zahvalni što smo korak bliže pravdi za malog Kvintona (Quintona) - objavila je na Twitteru policijska uprava okruga Čatham (Chatham) te dodala da su uhapsili njegovu 22-godišnju majku Simon.

Potvrdili su da je ona glavna osumnjičenica te da ne očekuju druga hapšenja vezana uz ovaj slučaj. Simon je prvi put prijavila nestanak svog sina 5. oktobra. Navodno je posljednji put viđen u kući u kojoj je živjela sa svojim dečkom i majkom, koja je imala skrbništvo nad njezino dvoje djece.


Neko joj uzeo sina

Simon je navodno rekla hitnim službama da vjeruje kako joj je neko uzeo sina iz ograđenog prostora za igru prije nego što se ona probudila te da je zatekla otvorena vrata kuće. 

- Od tada su milijuni ljudi pratili Kvintonov (Quintonov) slučaj i čekali odgovore - objavila je policija.

Međutim, poziv koji je uputila hitnim službama, u kojem prijavljuje djetetov nestanak, uslijedio je nekoliko sati nakon što je poslala poruku Kvintonovoj dadilji Diani Mekkarti (McCarti) da ne treba doći čuvati dijete. 

- Jutros sam dobila poruku da neće biti ovdje, da ih ne trebam čuvati, u 5:29 sati (ujutro). Što je bilo pomalo čudno jer ih čuvam čak i kad ona ne radi - rekla je Mekkarti na dan nestanka za WSAV.


Istraga se počela fokusirati na Simon nakon što je njena majka rekla policiji da ne vjeruje svojoj kćeri. Policija je gotovo mjesec dana pretraživala lokalno odlagalište otpada u nadi da će pronaći Kvintonove (Quintonove) ostatke. 

Tokom konferencije za novinare u ponedjeljak lokalni šerif Džef Helij (Jeff Hadley) rekao je da su istražitelji u petak pronašli ljudske ostatke, koji su upućeni na DNK testiranje.

- Imamo sve razloge vjerovati da će se potvrditi da su ostatci Kvintonovi - rekao je načelnik Hedlij (Hadley), a prenosi Fox5-Atlanta.

Kvintonov otac, 24-godišnji henri Mos (Henry Moss) rekao je da se mjesecima nije čuo s Leilani, ali je upozorio policiju da ona nije dobra majka. 

- Ona je užasna osoba i treba ići u zatvor ili pakao. Ona je zla. Ne bi trebala biti ovdje u društvu. Mogla je reći da ga ne želi, došao bih po njega - rekao je za Daily Mail.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.