GAZIO JE

Muškarac iz SAD-a koji je 125 puta udario Azijku osuđen na 17 godina zatvora

Žena nakon toga ulazi u svoju stambenu zgradu i stavlja ključeve u vrata, a Esko je prati i udara šakom u glavu

Muškarac koji je udarao ženu. PRINTSCREEN / YOUTUBE

A. O.

1.12.2022

Muškarac koji je snimljen kako u Jonkersu (Yonkersu), u Njujorku (New Yorku), udara stariju Azijku više od 100 puta i gazi po njezinom tijelu, osuđen je na više od 17 godina zatvora.

To su objavili tužioci u utorak.

- Danas zatvaramo poglavlje o jednom od najnasilnijih i najšokantnijih zločina iz mržnje koje smo vidjeli u okrugu Vestčester (Westchester) - izjavila je okružna tužiteljica Miriam Rocah, a prenosi CNN.


Petogodišnji nadzor

Tamel Esko (Tammel Esco) (42) priznao je u septembru krivnju za napad. Osuđen je na 17,5 godina državnog zatvora te će nakon puštanja na slobodu biti pod petogodišnjim nadzorom. 

Na videosnimkama incidenta, koji se dogodio 11. marta, vidi se kako Esko prvo 67-godišnjakinju koja je prošla pored njega naziva "azijskom kučkom".

Žena nakon toga ulazi u svoju stambenu zgradu i stavlja ključeve u vrata, a Esko je prati i udara šakom u glavu. 


Udarao je šakama

Nakon što je 67-godišnjakinja pala na tlo, Esko je nju udario više od 100 puta šakama, gazio po njoj i pljunuo je. Žrtva je nakon napada imala krvarenje u mozgu i višestruke prijelome lica.

- Zbog zlobe i mržnje Tamela Eska, mjesto gdje sam živjela više od 24 godine više nije moj dom, mjesto gdje sam odgajala svoje kćeri. Za vrijeme napada sam mislila: "Molim te, Bože, pusti me da živim, molim te. Moje kćeri me trebaju" - rekla je žrtva.

- Potpuni me stranac bezdušno pljunuo, pretukao i udario nogom više od 100 puta samo zbog mog porijekla. Moja jedina nada je da će Bog i krivčno-pravni sistem osigurati da se ovo više ne dogodi nijednoj drugoj nevinoj porodici - dodala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.