NESTALA NA NOVU GODINU

Američka policija ponovo došla u kuću nestale Ane Volš

Oko prilaza kuće bilo je parkirano više obilježenih i neobilježenih automobila, a istražitelji su kružili oko kuće

Istražitelji su cijelo jutro ulazili i izlazili iz kuće, pišu američki mediji. Twitter

h

8.1.2023

Američki istražitelji ponovo su došli u kuću nestale Ane Volš. Oko prilaza kuće bilo je parkirano više obilježenih i neobilježenih  automobila, a istražitelji su kružili oko kuće.

Istražitelji su cijelo jutro ulazili i izlazili iz kuće, pišu američki mediji.

Prema državnoj policiji Masačusetsa, pripadnici tima za specijalne hitne slučajeve pretražili su područje oko kuće Ane Volš u subotu.

Istražitelji su također isušili bazen u njenoj kući i pretražili obližnji potok.

Podsjetimo, policija u američkom gradu Kohasetu i dalje intenzivno traga za Anom Volš (39), rođenom Beograđankom, koja je nestala na Novu godinu pošto nije uspjela da stigne na let za Vašington, a u potragu za njom uključeni su i psi tragači.

Detektivi iz Masačusetsa i ostale bezbjednosne agencije danonoćno traže nestalu Anu, majku tri dječaka kojoj se svaki trag izgubio kada je 31. decembra krenula da se ukrca na avion na aerodromu Logan u Bostonu.

Policija je zatražila pomoć javnosti u pronalaženju Ane Volš, koja je posljednji put viđena u svom domu u Kohasetu na Novu godinu.

Ova 39-godišnjakinja je posljednji put viđena u svojoj kući u Kohasetu oko 5 sati ujutro na Novu godinu. Njen nestanak je u srijedu prijavio njen muž, a policiju je istovremeno pozvao i njen poslodavac u Vašingtonu i rekao da se nije pojavila.

Volšova je imala avionsku kartu za Vašington, gdje je putovala sedmično na posao, rezervisanu 3. januara, a ne 1. januara, rekao je šerif, ali se pretpostavlja da je pokušavala da dobije raniji let zbog hitne situacije na poslu.

U međuvremenu, izbio je veliki požar u bivšoj porodičnoj kući Volšovih u Kohasetu, vrijedne 1,4 miliona dolara. Ana Volš je također živjela u ovoj rezidenciji do prije nekoliko mjeseci. Požar je izbio na krovu kuće, a zvaničnici su pojasnili šta se zapravo dogodilo.

- Požar je izbio u bivšoj kući porodice Volš na u Kohasetu, odakle su se iselili u aprilu. Vatrogasci su reagovali nakon što su stanovnici prijavili da su osjetili miris dima, a zatim ga vidjeli. Evakuisane su tri odrasle osobe, uključujući dadilju i 21-mjesečno dijete. Niko nije povrijeđen - rekao je u petak uveče šef vatrogasne službe Kohaseta Džon Dokrej.

Kako je prenio NBS10boston, istražitelji su utvrdili da ovaj požar nije sumnjiv i da je vatra buknula na oštećenom cjevovodu spojenom na kamin na prirodni gas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.